2012. december 25., kedd

Még egy amatőr művészblog?



Először is szeretettel köszöntök mindenkit a blogomon: a kétszázharmincnyolcezredik kézimunkázásról szóló blogon. Mentségemre legyen szólva, én nem csak a saját munkáimat szeretném itt mutogatni - inkább másokét, ha már itt tartunk - de, leginkább arra törekednék, hogy megosszam az olvasókkal különös viszonyomat a kézimunkázással, és azokat az élményeket, amiket ezen keresztül kaptam az élettől. Én nagyon szeretek kézimunkázni, de az időm nagyon kevés, és a barátnőimnek készített bébiruhák vagy kutyapulóvereknél nagyobb dolgokat nehezen készítek el. Évente egyszer sikerül egy komolyabb projektbe belefognom. 

A kézimunkázást leginkább arra használom, hogy másokkal kapcsolatot létesítsek ezen keresztül: remek közösségszervező ereje van, és össze tud hozni olyan embereket, akik amúgy talán sosem beszélnének egymással. Erről szeretnék írni ebben a blogban leginkább: hogyan lehet a kézimunkázást kommunikációra, kapcsolat teremtésre, önkifejezésre, önmegismerésre használni.

Bízom benne, hogy lesznek vendég szerzők is ezen a blogon. Van ugyanis a facebook-on a Kézimunkások Szakszervezete csoport, ahol sok kreatív, szorgos és öntudatos nő és féfri összegyűlt már és bízom benne, hogy beszállnak majd a Kézimunkások Lapjának gazdagításába.

Azért biztos nem állom meg, hogy bemutassam egy-két kreálmányom - bár arra leginkább a www.ravelry.com oldalon vetemedem. 

Személyes élmények várhatóak a kézimunkázáson keresztül, de itt kivételesen nem a végeredmény, hanem a folyamat számít.

Jó olvasást! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése